Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Zelf graszoden leggen

  Bent u van plan om zelf graszoden te leggen? Volg dan onderstaande stappen, zodat u makkelijk en snel aan de slag kunt gaan met het leggen van de graszoden. Zeer belangrijk graszoden direct na aankomst leggen, oftewel dezelfde dag!

   

  Voorbereidingen bij het leggen van graszoden

  Dit is het belangrijkste en meest tijdrovende karwei. Graszoden Online wil u hierbij ondersteunen met tips en aandachtspunten. Zoveel verschillende tuinen als er beginsituaties zijn. Wij gaan er vanuit dat de grond waarop u uw gazon gaat aanleggen onkruid vrij is, geen oude wortels of oude grasmat bevat. Is dat niet het geval dan is er werk aan de winkel. Daarna moet u een aantal keuzes maken. Keuzes die belangrijk zijn voor uw voorbereiding maar ook voor het gebruiksgemak van uw gazon. Hier kunt u meer informatie vinden over het leggen van de graszoden.

   

  De beregeningsinstallatie

  Een beregeningsinstallatie, wel of niet doen? Het is een investering die zich in gemak terugverdient. Uw gazon wordt nu aangelegd en u kunt dus ook deze installatie aanleggen zonder veel schade aan uw tuin te berokkenen. Waarom een beregeningsinstallatie? Sproeien is voor een gazon, en zeker een jong gazon erg belangrijk. Met een beregeningsinstallatie geeft u altijd en overal op uw gazon water. Oftewel, het is gebruiksgemak gecombineerd met een goede verzorging van uw gazon.

   

  De bemesting

  Om uw gazon goed te laten groeien heeft het gras voeding nodig. Dit kunt u op verschillende manieren en tijdstippen toedienen. Bemesting tijdens de aanleg van uw gazon is belangrijk om uw gazon een goede start te geven. Graszoden Online adviseert haar klanten om de Gazoncare Aanlegmix te gebruiken uit de Gazoncare gazonmestlijn. De Gazoncare meststoffen geven hun voeding af in periode van 6 tot 8 weken. Uiteraard zijn de verschillende meststoffen van Gazoncare aangepast aan de voedingsbehoeften van uw gazon. De startmix bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat uw gazon snel wortelt na de aanleg. Met de aanleg van uw gazon kunt u kunstmest gebruiken. Hark de kunstmestkorrels wel goed door de ondergrond. Op deze manier zorgt u ervoor dat het gazon voor ongeveer 8 weken voeding tot zijn beschikking heeft.

   

  De grondbewerking

  Bij grondbewerking maakt u de ondergrond los. Het gras kan dan makkelijker wortelen. Toch is het niet altijd noodzakelijk om te spitten of te frezen. Als uw grond los is dan hoeft u dit eigenlijk niet te doen. Maar let op: kwaad kan het nooit!

   

  Tuin omspitten

  Voor spitten kiest u makkelijker als de grond in uw tuin een zandgrond is. U kunt direct de laatste onkruiden onderwerken en de zandgrond zorgt ervoor dat u eenvoudig kunt egaliseren. Let altijd goed op hoe de grond ligt en verplaats eventueel een teveel aan grond voordat u begint te spitten.

   

  Tuin frezen

  Dit is een machinale manier van grond bewerken. Het voordeel bij het frezen van uw tuin is dat het snel gaat en de grond mooi verkruimeld.

   

  Grond verdichten

  Als de grond los is gemaakt gaat deze weer zakken. De voetjes naast elkaar en lopen maar! Ziet er een beetje dom uit maar is de beste manier. U verdicht de grond met uw eigen gewicht en daarmee is het in 1 keer goed. Als u 1 keer verdicht hebt gaat u de grond egaliseren. Kijk goed waar de gaten zitten en vul deze met grond. Hierna loopt u het hele stuk wederom aan. Het doel is dat u na het aanlopen een vlakke ondergrond heeft die niet meer nazakt.

   

  Rollen

  De gazonroller kunt u huren bij bouwmarkten. Vaak moet deze gevuld worden met water waarna u hem over de grond heen trekt. Doe dit verschillende keren totdat u ook hier niet meer wegzakt.

   

  Tuin egaliseren

  De grond is aangelopen en nagenoeg vlak. Het egaliseren is dan ook de laatste afwerking. Je kunt dit op verschillende manieren doen, de makkelijkste zullen we kort toelichten.

   

  Grond vlijen

  Dit is wat stratenmakers doen voordat ze stenen gaan leggen. U heeft een lange lat nodig en begint de grond gewoon strak te trekken met deze lat. Oefening baart kunst in deze! Ook hierbij geldt dat na de eerste keer u de ondergrond weer verdicht en de handeling wederom herhaald. Uiteindelijk zal vlijen het mooiste resultaat geven.

   

  Het type gazon

  Soms weet je al welk soort graszoden je wilt hebben. Mocht u twijfelen dan kunt u de Graszoden Online gazontest doen. U vult de vragen in en krijgt van ons een advies over de graszoden die bij u passen. De meeste klanten van Graszoden Online kiezen voor Fijn Speelgazon. Graszoden Online heeft dit mengsel ontwikkeld met als doel dat de graszoden makkelijk te onderhouden zijn. Dus iedereen kan een mooi grasveld hebben!

  Terug naar winkel