Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Graszodenkalender augustus

  Tuinkalender augustus

  De tuinkalender voor augustus wordt gedomineerd door enkele van de warmste dagen van het jaar, wat betekent dat je veel moet tuinieren met water geven en bemesten. Maar naast het versterken van je planten, kun je nu ook je tuin bevolken met nuttige insecten, moet je nadenken over ventilatie in de kas en eigenlijk al het einde van het jaar. Hoe je dit alles en nog veel meer niet vergeet in deze warme dagen, vertelt onze tuinkalender augustus je wat je nu moet doen. Graszoden-online.nl informeert.

  Tuinkalender augustus – Water geven is de eerste prioriteit

  Net als in de tuinkalender van juli staat water geven in augustus bovenaan de prioriteitenlijst. Er zijn enkele van de heetste dagen van het jaar in augustus en deze laten hun sporen na op alle planten en natuurlijk graszoden. Door de hitte verbruiken je planten meer water en verdampt het water uit de grond. Op warme dagen moet je het gazon dagelijks besproeien, je andere planten minstens twee keer per week en op de echt warme dagen met 33 en meer ook ‘s ochtends en ‘s avonds.

  Onkruid sterft vanzelf af

  Natuurlijk geef je het onkruid niet specifiek water en als het geen water krijgt op deze warme augustusdagen, sterft veel onkruid vanzelf door de hitte en door het gebrek aan water. Het begin van de bloei doet de rest om typische tuinonkruiden zoals akkerwinde of jichtkruid ernstig aan te tasten. Als je nu wied, heb je een goede kans om helemaal van het onkruid af te komen.

  Tuinkalender augustus: planten

  Precies het tegenovergestelde, namelijk planten, staat nu ook op de agenda in de tuinkalender van augustus. De siertuin verheugt zich nu op een nieuwe bezetting met herfstkrokussen, irissen, lelies of Madonnalelie. In de moestuin kunnen Chinese kool, sla, winteruien, spinazie of radijs worden toegevoegd. In de boomgaard kunnen ook aardbeien worden geplant, terwijl pruimen nu klaar zijn om geoogst te worden.

  Snoeien en bemesten

  Alle bestaande planten staan natuurlijk ook op de agenda in de tuinkalender van augustus. Net als in voorgaande maanden is dit een goed moment om te bemesten en te snoeien. Door alle hitte zijn veel planten dof en moe, dus een flinke portie mest helpt om nieuwe plantenkracht op te wekken. Dit geldt ook voor open plekken, die je nu met meststoffen kunt voorbereiden op de komende maanden. De grasmat – ook zo’n vrij gebied – moet systematisch water krijgen en kort worden gehouden om de hete fases van het jaar door te komen. Tip: Geef ‘s ochtends water, want dan is de grond nog niet opgewarmd en verdampt het water niet te vroeg.

  Tuinkalender augustus – ook niet vergeten

  Over opgewarmd gesproken: vergeet ook niet je kas te ventileren. Hier zit de ongelooflijk hete lucht nu onder de ruiten. Doe iets goeds voor je planten door altijd goed te ventileren en de lucht te laten circuleren. Circulatie is ook een goed sleutelwoord voor de tuinvijver. Houd hem in de gaten en zorg dat hij niet omvalt!
  Probeer nu ook nuttige insecten in je tuin te verwelkomen. Ze bestrijden bladluizen, wantsen of slakken op een natuurlijke manier, zodat de chemische foelie achterwege kan blijven.

  Terug naar winkel