Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Graszodenkalender april

  Tuinkalender april

  Met de tuinkalender van april komt het tuinieren pas echt op gang! Nu is de tijd dat de natuur ontwaakt, de tijd dat je als tuinier echt kunt genieten van je biotoop. Houd de tuinkalender van april bij de hand, want de nu bloeiende natuur heeft een aantal belangrijke en nu zeer acute taken voor je in petto, die je niet mag missen. Om je in april bij de les te houden, vertelt onze tuinkalender van april je precies wat je deze maand in de tuin moet doen. Graszoden-online.nl informeert.

  April tuinkalender – gazononderhoud

  Voor ons bij graszoden-online.nl is een van de belangrijkste taken op de tuinkalender van april natuurlijk gazononderhoud. Uw gazon heeft zeker geleden onder de weersomstandigheden en de sneeuw die er de afgelopen maanden dagen en weken op heeft gelegen, en dat kun je nu waarschijnlijk wel zien. De tuinkalender van april voorziet het gazon van een vitaliserende kuur van mest en kalk. Het gazon heeft veel frisse lucht nodig en dood materiaal zoals dode sprieten, mos of bladeren moet worden verwijderd. Dit is een goed moment om de verticuteermachine te gebruiken.

  Open plekken in het gazon sluiten

  Vooral bij het verticuteren van je gazon kunnen er open plekken ontstaan, een teken van de lange, harde winter die zwaar is voor graszoden. U kunt dergelijke open plekken opnieuw inzaaien, maar zorg er wel voor dat het gazon minstens zes uur zonlicht krijgt – vooral voor de hergroei – en kies anders voor schaduwgras.

  April tuinkalender – verse planten

  En als je toch bezig bent, kun je net zo goed wat nieuwe planten planten. Nu, in april, ontwaakt de natuur volop en bereidt ze zich voor op de mooie, zonnige maanden van het jaar. Dit is de beste tijd om nieuwe planten te planten. Je kuipplanten kunnen naar buiten, je kunt rabarber, vaste planten, kruiden of eenjarigen planten en het is nu ook een goede tijd voor asperges of artisjokken. Bovendien kun je nu je kas en koude kassen onder handen nemen.

  De bloemen verzorgen

  En als je daarmee klaar bent, wachten je bloemen natuurlijk ook op je aandacht. Ja, ook sierplanten staan hoog op je to-do lijstje in de tuinkalender van april. Want bolbloemen zoals hyacinten, narcissen of tulpen staan nu in bloei en hebben de afgelopen weken al veel energie besteed aan deze bloei. Energie die je ze terug kunt geven door goed te bemesten. Verplanten naar een beter groeimedium is ook een goede maatregel nu in april, omdat dit de soms gevoelige planten genoeg tijd geeft om te wennen aan de nieuwe locatie voordat de energievretende zomer aanbreekt.

  Verwelkom nuttige insecten

  Je kunt verschillende planten tegelijk goed ondersteunen als je goede leefomstandigheden creëert voor nuttige organismen in je tuin. Nuttige insecten zijn de natuurlijke tegenhangers van veel plagen en dus een goede bescherming voor je planten. Lieveheersbeestjes, bijen of zangvogels zijn gespecialiseerd in allerlei plagen. De tuinkalender van april zegt daarom: Creëer goede omstandigheden met bladhopen, insectenhotels of nisrijke muren, gewoon een veelzijdige, natuurlijke tuin die uitnodigend is voor nuttige insecten van alle soorten.

  Terug naar winkel