Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Graszodenkalender mei

  Tuinkalender mei

  De tuinkalender van mei staat boordevol tuinactiviteiten voor jou. Dit is een van de echte zalige maanden in de tuin, en na de IJsheiligen wordt er voorlopig geen vorst meer verwacht. Dit betekent dat je tuin echt in beweging kan komen, hij kan worden besproeid en bemest, verstevigd en teruggesnoeid, en natuurlijk geplant. En natuurlijk is het nu tijd om ongedierte op afstand te houden. Graszoden-online.nl informeert over de tuinkalender mei.

  Tuinkalender mei – Bladluizen op afstand houden

  Net zoals de tuinkalender van april eindigde, begint de tuinkalender van mei, met ongedierte. Die zijn er natuurlijk ook veel in je tuin, want ze maken ook deel uit van de natuur. Je kunt in mei op een even natuurlijke manier iets tegen bladluizen doen. Ze komen bijvoorbeeld graag in je trots, de rozen, en richten daar onaantrekkelijke schade aan. In plaats van chemische middelen te gebruiken, raden we je echter aan om op een ecologische manier in te grijpen in het ecosysteem van de tuin. In mei kun je bladluizen bijvoorbeeld bestrijden met galmuggen of lieveheersbeestjes.

  Versterk je gazon

  En natuurlijk is er weer een echt gazonthema in de mei-tuinkalender: je kunt je grasmat nu versterken. Van het herstel van de winter, waarmee je het gazon in de tuinkalender van maart en april hebt geholpen, gaat het nu naadloos over naar de voorbereiding op de zomer. Hiervoor moet je gazon dicht, sterk en weelderig groen zijn. Om dit te bereiken, kunt u het gazon het beste op een lengte van vier tot vijf centimeter maaien en voldoende bemesten.

  Tuinkalender mei – weg met het onkruid

  Het gemaaide gazon kan goed worden gebruikt op de composthoop en als je toch bezig bent, waarom dan niet ook het onkruid aanpakken dat in jouw tuin, net als in elke andere tuin, welig tiert en welig tiert. En dat doen ze al maanden: Onkruid gaat nooit weg, zeggen ze, maar onkruid begint ook heel vroeg, al vanaf de eerste zonnige dagen in februari. Nu, in mei, is er onkruid in overvloed en de tuinkalender van mei raadt aan om er bovenop te komen door te wieden en te plukken. Als je nieuwe planten plant, bedek ze dan met onkruidvlies als ze erg gevoelig zijn.

  Water geven en bemesten

  En natuurlijk staat er op de tuinkalender voor mei al een behoorlijke hoeveelheid water geven en bemesten, aangezien de temperaturen kunnen oplopen tot boven de twintig, vooral eind mei. Alle planten zijn blij met een boost meststof en hebben natuurlijk regelmatig water nodig. Afgezien van de laatste maatregelen ter bescherming tegen de kou, zijn dit zeker je belangrijkste en ook meest regelmatige taken op de tuinkalender van mei. Vooral jonge planten hebben een helpende hand en groene vingers nodig.

  Tuinkalender Mei – de IJsheiligen

  Van water geven tot planten tot het terugsnoeien van sierplanten of vaste planten: houd altijd rekening met de IJsheiligen midden mei. Dit is meestal het moment waarop de temperaturen voor het laatst onder nul kunnen komen. Denk hieraan wanneer je zeer gevoelige planten uitzet. Houd daarna de weersvoorspellingen in de gaten, maar je kunt er vrij zeker van zijn dat de gevreesde vorst achter de rug is.

  Terug naar winkel