Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Graszodenkalender maart

  Tuinkalender maart

  De tuinkalender in maart staat vol met tuinactiviteiten van de klassieke overgangsmaand. Maart heeft nog steeds een aantal echt koude dagen, maar tegelijkertijd kunnen er tegen het einde van de maand dagen zijn die de 20-gradengrens doorbreken. Dit maakt de tuinkalender van maart des te kleurrijker en gevarieerder, met deze maand een heleboel dingen die de komst van de lente beloven. Maak jezelf en vooral je tuin klaar voor de bloeiende lente, die nu in maart met sprongen vooruit gaat. Graszoden-online.nl informeert.

  Tuinkalender maart – wat je kunt doen

  Veel tuinliefhebbers hebben hun groene vingers al in de aanslag als maart aanbreekt. Geldt dat ook voor jou? De eerste lenteplanten ontkiemen, het leven in de tuin ontwaakt en daarmee ook het verlangen om in maart te tuinieren. Maar waar gaat het precies om? Wat staat er allemaal op de tuinkalender van maart? We hebben de belangrijkste tuintaken voor deze maand op een rijtje gezet:

  Bedden: Nu is het tijd om de bedden te verzorgen. Enerzijds kun je nu, afhankelijk van het weer, in maart koude kaders zaaien als je dat nog niet in februari hebt gedaan. Plant ze in een bak die je goed beschermt tegen de nog steeds mogelijke lage temperaturen met folie of glas. Je kunt de plantbescherming verwijderen als de blaadjes elkaar raken, dan zijn de koude kaders groot en sterk genoeg. Voorgekweekte groentebedden groeien nu ook onder een beschermlaag. Maar je kunt ook al in maart, als de grond niet meer smeert, vollegrondsgroentebedden planten, zoals witlof, spinazie of rapen.

  Planten snoeien: Net als in de voorgaande maanden van de tuinkalender staat ook het snoeien van planten op de dagelijkse of maandelijkse agenda op de tuinkalender van maart. Dit geldt bijvoorbeeld voor rozen, die nu een speciale behandeling nodig hebben, maar ook winterbloeiende planten of fruitbomen staan nu op de tuinkalender van maart om gesnoeid te worden. Door te snoeien help je de bloei en vruchtvorming van je tuinplanten te verbeteren. Een perfecte timing is hier heel belangrijk, want als je te laat snoeit, riskeer je een slechte bloei en vruchtzetting.

  Gazononderhoud: natuurlijk een heel centraal onderwerp voor ons bij graszoden-online.nl, maar ook belangrijk op de tuinkalender van maart. In deze maand is het tijd voor het eerste echt uitgebreide gazononderhoud van het jaar. Wanneer de wintersneeuw van de lente is verdwenen en de grond zich heeft bevrijd van de vorst, kan het gazon het beste worden verzorgd. Verwijder het grove onkruid met de hand uit het gazon en gebruik een onkruidsteker of verticuteermachine voor fijner onkruid. Dit laatste helpt niet alleen tegen onkruid, maar verwijdert ook gazonvilt en mos, dat zich hier tijdens de wintermaanden kan hebben gevestigd. Als er kale plekken in het gazon verschijnen, zaai deze dan nu opnieuw in en geef goed water.

  Kruisbessen planten: Wat leuk, je kunt ze ook nu al planten! Als je later kruisbessen in je tuin wilt, kun je ze nu al planten – bij voorkeur op een hoge stam en niet in de volle zon. Reeds bestaande kruisbessenplanten kunnen nu gesnoeid worden.

  Overzicht: ToDos op de graszodenkalender maart

  • Gazononderhoud
  • Rozen verzorgen
  • Planten snoeien
  • Groenten voorbereiden
  • Vroeg planten en groentebedden
  • Kruisbessen planten

  Terug naar winkel