Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Graszodenkalender februari

  Tuinkalender februari

  De tuinkalender van februari heeft enkele misschien onverwachte taken voor jou in petto. De jaarwisseling ligt nu achter je en jouw tuin en er ligt misschien nog wat sneeuw in de tuin. Toch niet veel te doen in de tuin, zou je zeggen? Fout, want de tuinkalender van februari heeft veel voor je in petto, bijvoorbeeld juist omdat er sneeuw ligt. Maar je kunt nu in februari nog meer tuinieren om je planten en ook je grasmat goed te doen. De tuinkalender voor februari gaat vooral over beschermende maatregelen, maar ook over water geven, verpotten of zaaien. Graszoden-online.nl informeert je.

  Tuinkalender februari – altijd in gedachten houden

  De natuur bepaalt zelf het tempo van tuinieren het hele jaar door; daar is geen tuinkalender voor nodig. Maar als tuinier moet je altijd de tuinkalender van februari in de gaten houden om dit natuurlijke ritme te volgen. Nu is het belangrijk om niets of geen enkele plant te vergeten. Veel bewoners in je tuin hebben behoeften die je nu al op je tuinkalender voor februari moet zetten. Sommige zijn voor de hand liggend, andere kunnen heel verrassend zijn voor deze nog vrij winterse maand. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan, vertelt onze tuinkalender voor februari je nu de belangrijkste acties die je nu moet ondernemen.

  Tuinkalender februari – Tuinieren deze maand

  Dacht je eigenlijk dat er in februari, wanneer alles nog zo stil en winters slaperig is, niet veel te doen is voor tuiniers en in tuinen? Een misvatting, want niet de hele natuur is in winterslaap en er zijn tal van extra maatregelen die je nu in het algemeen in de tuin moet nemen:

  Plantenbescherming: Een heel belangrijk punt in de tuinkalender van februari is het beschermen van je planten tegen de kou en sneeuw. Voor sommige planten is het voldoende om een licht zeil of krant te gebruiken, boomstammen kun je beschermen tegen vorst met matten. Andere planten moeten nu in februari sneeuwvrij worden gemaakt, zoals je bomen en grote struiken. Anders lopen ze het risico te lijden onder de sneeuwbelasting, takken kunnen afbreken en er kan sneeuwschimmel ontstaan. Je grasmat heeft ook te lijden onder zware sneeuwbelasting die te lang heeft gelegen; ook hier moet je ingrijpen om te helpen.

  Verpotten en planten: Op de tuinkalender van januari stond het buitenzetten van de kerstboom nog onder dit punt. Nu kun je de lijst uitbreiden en potplanten van binnen naar buiten verplaatsen. Potplanten zoals geraniums kunnen nu in februari worden verpot.

  Water geven: De tuinkalender van februari vertoont nog een parallel met de tuinkalender van de vorige maand wat betreft water geven. Ook al zijn sommige temperaturen nog steeds erg laag, dit betekent niet dat je je planten geen water hoeft te geven. Vooral groenblijvers zoals laurierkers, rododendron, buxus en andere hebben veel water nodig bij zonnig, droog en winderig winterweer. Ook hier is bescherming van de plant door middel van de reeds genoemde afdekkingen aan te raden.

  Tuinkalender februari: Zaaien – Ja, ook zaaien kan nu op de agenda staan. Begin eind februari met het zaaien van kruiden, groenten, bloemen of salades. Houd echter altijd de weersvoorspellingen voor de komende dagen in de gaten om het buiten zaaien niet bloot te stellen aan vorst.

  Overzicht: ToDos op de graszodenkalender februari

  • Bescherming van planten
  • Verpotten en verplanten
  • Water geven
  • Zaaien
  • Onkruid wieden
  • Sneeuw ruimen
  • Struiken uitdunnen
  • Planten planten
  • Planten verpotten
  • Kweekbakken zaaien

  Terug naar winkel