Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Graszodenkalender juni

  Tuinkalender juni

  De zomer staat voor de deur en daarmee ook vele taken en tuinklussen in de tuinkalender van juni. Overal waar de natuur schittert in kleurrijke pracht, overal in je tuin pulseert het leven. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft en dat ongedierte en onkruid niet te veel terrein winnen, staan er heel wat tuinklussen voor je op de agenda in de tuinkalender van juni. Juni brengt de eerste echt warme dagen en veel meer to-dos dan alleen water geven. Graszoden-online.nl informeert.

  Tuinkalender juni: graszoden verzorgen

  Net als andere tuinplanten heeft uw gazon nu aandacht nodig voor voedingsstoffen en water. De zomer met zijn hitte staat voor de deur en juni zelf heeft al zijn portie warme dagen gehad, dus het is belangrijk om uw gazon te ondersteunen. De beste manier om dit te doen is door het gazon regelmatig water te geven en het, afhankelijk van de staat waarin het verkeert, ook te bemesten zodat het zijn kracht kan herwinnen voor de warme weken en maanden die voor ons liggen. Daarnaast kan een goede maaibeurt geen kwaad.

  Juni en moestuin

  Ook je moestuin heeft nu een helpende hand nodig. Wat je in de tuinkalender van april en mei bent begonnen, zijn nu jonge zaailingen geworden die nog steeds je aandacht nodig hebben. Geef ze veel water en zorg voor voldoende voedingsstoffen. Sommige planten hebben nu ook ranken en steunen nodig om groot en sterk te worden. Tomaten kunnen nu worden gesnoeid. Er staan veel geweldige groenten op het “menu” in de tuinkalender van juni, zoals aubergines, kool, courgettes, broccoli, groene of Chinese kool. En terwijl sommige net worden geplant, kunnen andere (zoals wortelen, aardappelen, koolrabi) al worden geoogst.

  Tuinkalender juni: siertuin

  Van de moestuin naar de siertuin: hier kun je je natuurlijk verheugen op een volle, kleurrijke bloemenpracht in juni, met vaste planten en sierheesters die voor een prachtige kleurenzee zorgen. Je kunt en moet dit ondersteunen door regelmatig en overvloedig water te geven, vooral grote vaste planten of jonge veenbolgewassen zijn erg dorstig na zonnige dagen. Voor sierheesters voorziet de tuinkalender in het uitdunnen om de twee of drie seizoenen in juni, net als voor de tulpenbollen die je op dat moment uit de grond trekt.

  Het ongedierte bestrijden

  En natuurlijk is juni ook de tijd voor ongedierte. Want die gedijen natuurlijk ook heel goed onder de nu uitstekende omstandigheden. Als je bijvoorbeeld bladluizen wilt bestrijden, vestig dan zweefvliegen, sluipwespen of lieveheersbeestjes in je tuin of – als je toch al zoveel water moet geven – gebruik druppelbevloeiing tegen bladluizen. Schimmelplagen kunnen daarentegen op precies dezelfde manier worden bevorderd. Te veel vocht is zelfs in de zomer niet goed en kan naast paddenstoelen ook schimmel of rot veroorzaken. Goed water geven, maar ook een ideale plantafstand bieden hier uitkomst.

  Tuinkalender juni: tuinvijver

  Over plantafstanden gesproken: deze gelden ook voor de plantzones rond de tuinvijver. Plant tuinvijverplanten alleen in de juiste zones en gebruik voedingsarme substraten zodat de vijver niet te veel meststoffen krijgt. Bovendien kan het bijvullen met vers water gunstig zijn voor de vijver.

  Terug naar winkel