Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Graszodenkalender

  Tuin kalender

  De tuinkalender helpt je om alles het hele tuinjaar bij te houden.
  Wat doe je wanneer met en voor welke planten?
  Dit geldt natuurlijk ook voor graszoden, maar zeker niet alleen hiervoor.
  Het hele kalenderjaar door is er altijd werk in de tuin.
  Van januari tot december is er van alles te doen, en het beste van alles voor elke tuinbewoner, altijd op het juiste moment.
  Zodat je niets mist en elke plant in de tuin de juiste zorg en genegenheid krijgt, vertelt graszoden-online.nl je in een uitgebreide tuinkalender wat de natuur wanneer van jou als tuineigenaar verwacht.

  Waar is een tuinkalender goed voor?

  Want dat is precies waar een tuinkalender goed voor is: de natuur bepaalt in principe het tempo en jij als tuineigenaar moet proberen dit tempo zoveel mogelijk bij te houden. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat alle tuinbewoners zich zo comfortabel mogelijk voelen in hun natuurlijke omgeving. Je planten stellen soms hoge eisen aan de aandacht die ze elke maand nodig hebben. Ze houden zich niet bezig met een exacte datum of een specifieke maand in de tuinkalender, maar door de regelmaat van alle tuinwerkzaamheden kunnen deze goed worden vastgelegd in een tuinkalender. Door het zeer natuurlijke verloop van de seizoenen en de bijbehorende klimatologische omstandigheden ontstaan alle tuinklussen in de tuinkalender eigenlijk vanzelf en zijn ze in elk seizoen onderhevig aan dezelfde cycli.

  Een volle tuinkalender

  Natuurlijk neemt je werklast toe met het aantal planten in je tuin. Als je bijvoorbeeld alleen de graszoden water hoeft te geven en te onderhouden, is je tuinkalender relatief leeg. Hetzelfde geldt natuurlijk als je alleen balkonplanten hebt. Maar als je een volle, goed gevulde tuin hebt met veel verschillende planten, is je tuinkalender waarschijnlijk ook behoorlijk vol en krijg je elke maand nieuwe taken die je niet mag vergeten. Je moet niet alleen water geven, maar ook verpotten, vermeerderen, aan vorstbescherming denken of ongedierte bestrijden, en altijd op het juiste moment van het jaar.

  Altijd op tijd dankzij de tuinkalender

  Denk bijvoorbeeld aan je nieuwe graszoden: Die wordt bij voorkeur tussen april en oktober gelegd en moet dan ongeveer twee keer per week water krijgen. Normale gazons hebben hun optimale zaaitijd bijvoorbeeld in de lente, wanneer ze genoeg tijd hebben om sterker en veerkrachtiger te worden voor het komende warme zomerseizoen. Hetzelfde geldt voor bloembollen, die ook graag de tijd hebben tot de zomer. Daarnaast zijn er vruchten, oogsten of het snoeien van de verschillende bomen en heggen.

  Wanneer wat doen?

  Met een gevarieerde tuin nemen ook de taken van je tuinkalender toe. Hoe beter je tuin gevuld is, hoe meer “afspraken” de tuinkalender ook voor je in petto heeft. Wie moet wat doen in mijn tuin en wanneer? De tuinkalender herinnert je elke maand aan de belangrijkste taken in de tuin, zodat je altijd de juiste timing hebt. Bij graszoden-online.nl kun je niet alleen graszoden kopen, maar ook interessante informatie over tuinieren verzamelen. De tuinkalender is daar natuurlijk één van! Klik door de afzonderlijke maanden om op de hoogte te blijven van wat er op dit moment in de tuin op stapel staat.

  We hopen dat je via onze tuinkalender nuttige tuinideeën hebt gevonden voor de verschillende maanden en seizoenen! Blijf altijd alert, je tuin zal je dankbaar zijn met een krachtige, gezonde groei!

  Terug naar winkel