Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Graszodenkalender juli

  Tuinkalender juli

  Nu komt het hoogtepunt van de zomer en dat gaat gepaard met een hele reeks tuinklussen, die nu voor jou op de tuinkalender van juli staan. Weinig regen, maar veel zon en nog meer ongedierte – juli stelt de tuin en de tuiniers voor moeilijke omstandigheden die alleen kunnen worden overwonnen door een goede planning en tuinverzorging. Dit geldt zowel voor de grasmat als voor bomen, struiken, groenten en bloemen. Ze willen allemaal bewaterd, bemest, verdeeld of zelfs geknipt worden. Met de tuinkalender voor juli vertelt graszoden-online.nl je wat je in deze zomerse maand voor je tuin kunt doen.

  Tuinkalender juli – Graszoden bemesten

  In het gedeelte met tips van graszoden-online.nl vertellen we je waarom en hoe je je graszoden moet bemesten. In de tuinkalender van juli voegen we nog een belangrijke variabele toe: het wanneer. Want je gazon heeft nu voedingsstoffen nodig en slow-release meststof is daar heel geschikt voor.
  Langzaam vrijkomende mest is zeer geschikt voor de grasmat. Het gazon heeft niets meer over van de voedingsstoffen uit de lente, daarom moet je nu ingrijpen om het te ondersteunen. Bemest de grasmat wanneer er regen wordt verwacht, niet wanneer de komende dagen droog en warm zullen zijn. Regen helpt de meststof om in de grond te dringen. Indien nodig kunt u de graszoden ook besproeien als het gazon dringend mest nodig heeft, maar er geen nattigheid wordt verwacht.

  Veel water geven

  Dat is sowieso het sleutelwoord voor jou in de tuinkalender van juli: water geven. Eigenlijk vanzelfsprekend: nu, in de hitte van juli en met de weinige regen, wordt er niet alleen veel meer water gebruikt door de planten, het verdampt natuurlijk ook veel sneller. Vooral de jonge, nieuwe planten moeten nu overvloedig water krijgen, maar natuurlijk heeft zelfs de meest hardnekkige en oudste plant op een gegeven moment aanvulling uit de tuinslang nodig. Geef in de warmste maand van het jaar gemiddeld minstens twee keer per week goed water om alle planten voldoende vers water te geven.

  Tuinkalender juli – De grasmat besproeien

  Terug naar de graszoden. Natuurlijk hebben graszoden ook water nodig, maar hoe vaak en op welk moment van de dag is vaak een punt van discussie onder tuiniers. Graszoden-online.nl legt het uit: Graszoden in het algemeen – niet alleen graszoden – hebben op alle warme dagen water nodig, niet alleen om de paar dagen. Het is ook het beste om je gras ‘s ochtends water te geven, want aan het einde van de warme julidag is de grond nog zo heet dat het water direct verdampt en de wortels niet bereikt.

  Fruitplanten snoeien

  Ze hebben ook water nodig, maar op de tuinkalender van juli staat snoeien ook voor hen op de agenda: jonge bomen, fruitbomen zoals zure kersen en andere fruitbomen kunnen nu gesnoeid worden. Verwijder lastige scheuten, concurrerende scheuten en zieke scheuten en dun ze uit zodat alleen gezonde, sterke scheuten overblijven en de planten elkaar niet in de weg zitten. Snoeien is vooral belangrijk voor fruitstruiken zoals frambozen om de komende zomer een sterke, productieve oogst te garanderen.

  Terug naar winkel