Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Gras sproeien

  Gras sproeien

  In Nederland hebben we in de winter een neerslagoverschot. In de zomer hebben we een neerslag tekort dat ontstaat omdat de verdamping groter is dan de neerslag.

  Om een indruk te geven, in de zomer kan de verdamping oplopen tot wel 4 mm per dag. Dit vochttekort heeft gevolgen voor uw gras. Het gras gaat minder groeien en kan niet goed tegen betreden. Sproeien, oftewel beregenen, zorgt er dus voor dat de grasmat gesloten blijft en gewoon gebruikt kan worden.

  Met het sproeien van uw gras moet u ook niet overdrijven. Beregenen onttrekt indirect water aan de grond. O.a. hierdoor verdroogt Nederland in de zomermaanden. Graszoden Online trekt zich dit aan en pleit voor gedoseerd sproeien in de zomermaanden.

  U kunt uw gazon beter bestand maken tegen droogte door de beworteling te stimuleren. Onze bemestingslijn Gazoncare speelt op dit probleem in. Met Startmix stimuleert u de beworteling van uw gazon, u hoeft hierdoor minder water te geven.

  Wanneer gras sproeien

  Als u gaat sproeien kunt u dit het beste doen bij windstil weer. Het beste tijdstip is vroeg in de ochtend. Het gazon heeft zo het meeste rendement van het gegeven water.
  Om te voorkomen dat de groei van uw gras stagneert moet u voorkomen dat de grond uitdroogt.

  Gazon beluchten

  Als er plassen op uw gazon blijven staan kan het zijn dat de grond te hard is. U dient dan maatregelen te nemen, Graszoden Online adviseert om uw gazon te beluchten. Bij beluchten worden er gaatjes in de grond gemaakt die gevuld worden met zand. Dit zand zorgt ervoor dat het water de bodem in en kan en dat er weer zuurstof bij de wortels kan komen.

  Hoe vaak gras sproeien

  Hoe vaak u moet sproeien is afhankelijk van de vochttoestand van de grond (helemaal verdroogd of vochtig). Ook de grondsoort en de leeftijd van u gras is van belang. In de regel is bij aanhoudende droogte twee keer per week sproeien voldoende. U sproeit dan maximaal 15 mm per keer.

  Beregeningsinstallatie

  Voor de beregeningsinstallatie kunt u kiezen uit een vast systeem en een mobiel systeem. Het vaste systeem bevind zich onder de grond. Hierop sluit u uw sproeiers aan of het systeem is uitgerust met volautomatische sproeiers. Als er waterdruk op de sproeiers komt te staan komen ze omhoog en beginnen te sproeien.

  Een mobielsysteem werkt met tuinslangen en losse sproeiers. U kunt deze verplaatsen en naar behoefte in uw tuin gebruiken.

  Beide systemen zijn goed en geschikt voor de particulieren tuin. Kiest u echter voor gebruiksgemak gebruik dan een vastsysteem.

  Gazon vervangen

  Is uw gazon toe aan vervanging?

  Graszoden Online helpt u graag bij het selecteren van de juiste graszoden. Neem contact met ons op wanneer u meer informatie wenst te hebben welke graszoden soort het beste past bij uw situatie.

  Graszoden Online levert graszoden tegen de laagste prijs en levert aan uw deur.

  Wij zijn regelmatig te zien in onderstaande plaatsen:

  Terug naar winkel