Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Graszodenkalender september

  Tuinkalender september

  De tuinkalender van september wordt gekenmerkt door een lange, hete en droge periode, namelijk de maanden die nu achter jou en je tuin liggen. Vooral in de tuinkalender van juli en augustus waren bemesten en water geven twee van de belangrijkste tuinklussen die je moest doen. Maar de hoogzomer, de hitte en de droogte lopen nu ten einde en het is tijd om de herfst in te luiden in de tuin en aan de winter te gaan denken. Maar ook al worden de dagen langzaam korter, dit betekent niet dat er een einde komt aan de dagen van hard werken in de tuin. Graszoden-online.nl presenteert de tuinkalender voor september.

  Graszoden leggen

  Als je graszoden wilt leggen, is september een van je laatste kansen. We raden aan om alleen tussen maart en oktober graszoden te leggen, omdat ze in de koudere maanden waarschijnlijk niet goed groeien. Dus als je graszoden wilt leggen, bestel dan nu!

  Groenten en fruit oogsten

  Een hele leuke taak in de september tuinkalender heeft te maken met het oogsten van groenten en fruit. Wat je in de voorgaande maanden aan voorbereidend werk hebt gedaan, kan zich nu uitbetalen in bijvoorbeeld wortels of appels, late tomatenvruchten, pompoenen of courgettes.

  Tuinkalender september – Bloeitijd

  Als je zowel een siertuin als een boomgaard hebt, kun je in september nog steeds genieten van de kleurrijke bloesems. Ook al is de midzomer nu voorbij, uw sierplanten zoals asters, boterbloemen of rozen lijken echt opgelucht adem te halen dat er nu weer meer regen en minder hitte is en uw siertuin schittert in prachtige kleuren. Het is ook planttijd voor krokussen, tulpen of narcissen. Dus nu, in de september tuinkalender, kun je beginnen met het planten van de vroege bloeiers voor volgend jaar.

  Tuinkalender september: compost vullen

  Maar het vervolgwerk van de afgelopen maanden moet nu ook gebeuren: Er staat veel werk op de tuinkalender van september dat typisch is voor een overgangsmaand als september, het is zoiets als april tussen lente en winter. Compost is een belangrijk item op de tuinkalender van september, zo belangrijk dat sommige compostbakken zelfs overlopen van al het plantenmateriaal dat ze binnenkrijgen. Houtige planten, afgevallen fruit en co. stijgen tot onmetelijke hoogten? Creëer een verhoogd bed met de overtollige, maar natuurlijk ook voedselrijke compost.

  Nieuwe planten

  En terwijl sommige al voedingsstoffen leveren in de compost, kunnen andere daar juist van profiteren. Want planten en verplanten staat ook op de to-do lijst in de september tuinkalender. Nu is het tijd om leviolen, vingerhoedskruid of vergeet-me-nietjes te planten, klimop, ridderspoor of madeliefjes kunnen worden vermeerderd, de groenblijvers moeten nu worden verplant en de grond moet worden losgemaakt voor de vroege bloeiers.

  De grond mulchen

  Voor de rest zullen je planten in september blij zijn met een goed gemulchte grond. Gecomposteerd houtafval, bladeren of grasmaaisel zijn hiervoor zeer geschikt, omdat ze een zeer goede bescherming bieden tegen verschillende invloeden van buitenaf en tegelijkertijd voedingsstoffen afgeven die direct beschikbaar zijn. Ook een goede tip als je compost al vol zit. Als je de compostering acuut wilt versnellen, bewaar het plantaardig materiaal dan in een zwarte plastic zak in de zon.

  Terug naar winkel