Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Soorten graszoden

  Als je nieuwe graszoden wilt leggen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste graszoden voor jouw groene ruimte koopt. Daarvoor moet je niet alleen de juiste oppervlakte bestellen, waarvoor je trouwens ook onze prijscalculator voor graszoden kunt gebruiken. Het juiste type grasmat is ook van cruciaal belang bij het kiezen van je graszoden. Wist je dat we bij graszoden-online.nl drie verschillende soorten graszoden aanbieden? Alle drie zijn ze specialisten op hun gebied, passend bij jouw groene ruimte, en ze zijn allemaal het best geschikt voor hun “niche”. Ons assortiment dekt vrijwel alles en voldoet aan elke behoefte die onze klanten hebben op het gebied van graszoden. In onze graszodengids leggen we uit welke graszodenvariëteiten we verkopen en welke variëteit het meest geschikt is voor welk type groenvoorziening.

  Graszodenvariëteiten – waarom je er meer dan één nodig hebt

  Niet alle gazons zijn hetzelfde. Elke groenstrook is anders, maar dat ligt niet alleen aan het gazon zelf, maar ook aan de groenstrook zelf. Wat betekent dat precies? Het is niet alleen belangrijk dat je je gazon groen maakt, maar ook dat je dat doet met de juiste grasmat. Elke groene ruimte stelt namelijk andere eisen aan je gazon en kan verschillende uitdagingen met zich meebrengen. Daarom is het bij het kiezen van het type graszoden niet alleen belangrijk om de juiste oppervlakte te bepalen, maar ook om de juiste combinatie van graszaden te kiezen. We hebben onze graszoden zo ontworpen dat er in totaal drie soorten graszoden zijn die elk perfect kunnen zijn voor de eisen van jouw individuele groene ruimte.

  Schaduw, speelplaats, speciale verzoeken

  Een van de beste voorbeelden is de schaduwzone van een groene ruimte. Dit kan af en toe voorkomen, bijvoorbeeld als er een gebouw in de buurt van de groenstrook staat. Sommige gazons liggen zelfs altijd in de schaduw. Dit vormt een uitdaging voor de grasmat, maar het is zeker iets waarop kan worden ingespeeld.

  Een ander probleem kan een hogere belasting van het gazon zijn, bijvoorbeeld door sport en spel. We zeggen bewust “kan een hogere belasting van het gazon zijn”, omdat Turfgrass Dispatch hiervoor een slimme oplossing biedt, die we zo meteen zullen presenteren.

  En zo komen we bij de drie absolute hoofdrolspelers op onze website, graszoden-online.nl, onze drie soorten graszoden. Zoals eerder vermeld, hebben we ook een “Premium” klasse graszoden in ons assortiment:

  Premium graszoden: Onze premium graszoden hebben een aantal uitstekende eigenschappen. Het is de meest exclusieve van onze speciale grassoorten en voldoet aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, uiterlijk en gevoel. Het gevoel beschrijft hoe de grasmat aanvoelt, en onze premium graszoden zijn echt topklasse op dit gebied. Dit komt door de dichte grasgroei, waardoor premium gras ook een visueel hoogtepunt is. Het dichte, weelderig groene gazon is ideaal voor voortuinen, maar ziet er ook geweldig uit als een prestigieuze groene ruimte rondom je bedrijfspand.

  Premium gazon – veerkrachtig, gemakkelijk te onderhouden, duurzaam

  Maar dat is niet alles: onze premium graszoden combineren ook eigenschappen die ze niet alleen zeer aan te bevelen maken op het gebied van uiterlijk en gevoel, maar ook uiterst praktisch zijn op meerdere vlakken. Deze grasmat is zeer veerkrachtig. Het is niet ongewoon dat een gazon vaak en door veel mensen wordt betreden. Met onze eersteklas graszoden kun je er zeker van zijn dat ze hun mooie uiterlijk behouden, zelfs bij veel belasting, omdat ze extreem veerkrachtig zijn en bestand zijn tegen schade. Tegelijkertijd zijn ze ook bestand tegen veelvoorkomende graszodenziekten, waar ze van nature tegen beschermd zijn. Dit maakt onze premium graszoden over het algemeen zeer duurzaam en naast al deze voordelen zijn ze ook uiterst gemakkelijk te onderhouden: tot 40% minder werk als het gaat om gazononderhoud!

  Sport- en speelzoden: Er zijn echter belastingen waarvoor we toch een andere grasmat aanraden, omdat die speciaal gemaakt is voor hoge belasting. Onze sport- en speelzoden zijn de ideale keuze voor buitensportactiviteiten en kinderspelen in de tuin, rond speeltuinen of kleuterscholen. Dankzij het speciale graszaadmengsel biedt deze grasmat bijna ongeëvenaarde stabiliteit en slijtvastheid. Dit heeft betrekking op fysieke belastingen, zoals die worden veroorzaakt door schoenen met noppen, balspelen of rennende mensen – kortom: onze sport- en speelzoden zijn de ideale partner voor sport en plezier.

  Sport- en speelgras: extreem robuust, snel herstellend

  De grote veerkracht van onze sport- en speelzoden is ongetwijfeld de meest opvallende eigenschap en tegelijkertijd, voor de meeste klanten, de belangrijkste eigenschap voor een gazon dat in de toekomst op zo’n hoog niveau moet presteren. Onze sport- en speelgrasmatten zijn ook geschikt voor sportieve activiteiten op professioneel niveau. Ze garanderen optimale prestaties voor de betreffende sport. Tegelijkertijd herstellen onze sport- en speelgraszoden ook zeer snel – zoals het een goede atleet betaamt. Naast de extreem hoge slijtvastheid hebben de sport- en speelzoden een fijne, dichte grasstructuur, zodat je ook visueel kunt vertrouwen op de prestatie-atleet onder de graszodenvariëteiten.

  Schaduwgazon: Ons derde type gras is ook een echte specialist. Net als sportgras is Supra schaduwgras geschikt voor zeer speciale en uitdagende groene ruimtes. Supra schaduwgras kan namelijk iets wat niet elke plant kan: groeien en gedijen waar de zon niet de hele dag schijnt. Dit kan een echt probleem zijn, niet alleen voor andere soorten grasmatten, maar ook voor planten in het algemeen. Maar niet voor onze schaduwzoden. Dankzij het speciale grasmengsel kan het gras groeien en gedijen achter gebouwen of onder luifels, waardoor je in dergelijke gebieden kunt genieten van betrouwbaar en aantrekkelijk groen. Naast de lage behoefte aan zonlicht heeft Supra schaduwgras ook een hoge weerstand tegen veelvoorkomende graszodenziekten en is het zeer veerkrachtig. Niets kan het zo snel doen afbreken.

  Heb je al besloten welke van onze graszodenvariëteiten je wilt kiezen? Ga dan meteen naar onze overzichtspagina en bestel vandaag nog jouw gewenste grasmat. De levering kan plaatsvinden bij een afhaalpunt bij jou in de buurt of rechtstreeks aan jouw deur. Veel plezier met jouw nieuwe graszoden!

  Terug naar winkel