Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Voordelen van graszoden

  Natuurlijk zijn we bij graszoden-online.nl niet helemaal onpartijdig als het gaat om het benadrukken van de voordelen van opgerolde zoden ten opzichte van andere methoden zoals zaaien. Maar zelfs heel objectief bekeken, hebben graszoden voordelen die niet zomaar terzijde geschoven kunnen worden en die het simpelweg aan te bevelen maken. We vertellen u dit niet alleen omdat we graag willen dat u graszoden koopt. De voordelen van graszoden zijn duidelijk en ook u kunt ervan profiteren als u bij ons graszoden bestelt.

  Kant-en-klare graszoden vs. Zaaien

  De eerste en misschien wel meest fundamentele vraag bij het vergroenen van een gazon is tussen zaaien en zoden. In principe wordt deze vraag gesteld door iedereen die een gebied wil vergroenen met graszoden, en iedereen heeft hier zijn eigen mening over. Als jij jezelf deze vraag ook stelt, laten we je dan helpen om een keuze te maken tussen deze twee methoden van vergroenen. Het is duidelijk waar onze neiging naar uitgaat: naar het leggen van graszoden natuurlijk. En nu geven we je de beste argumenten voor graszoden.

  Graszoden besparen enorm veel tijd

  Argument 1 is ook een van de topargumenten: de tijd die je bespaart met graszoden. Als u een openbaar park, een sportveld of “gewoon” een privétuin wilt vergroenen, willen we u dit voordeel van graszoden aanraden. Uw tuiniershart gaat zeker sneller kloppen als u uw nieuwe gazon al na een paar weken volledig kunt gebruiken. Met gezaaide gazons kunt u hier letterlijk lang op wachten. Er kunnen drie tot zes maanden voorbijgaan voordat een gazonzaadje volgroeid en klaar voor gebruik is. Uw kant-en-klaar gazon wordt echter niet voor niets zo genoemd; wanneer het bij u wordt afgeleverd, is het al volgroeid en heeft het slechts ongeveer twee weken nodig om te wennen aan zijn nieuwe groeimedium, waarna het klaar is voor gebruik. Professionele sportzoden zijn veel sneller.

  Kant-en-klare graszoden zijn al volgroeid

  Het open geheim hierachter is dat al onze typen graszoden op natuurlijke wijze worden gekweekt op onze graszodenkwekerij en worden voorbereid voor gebruik op uw gazon. Wanneer u uw graszoden bij ons bestelt, zijn ze al volgroeid. Ze zijn gepeld en goed verpakt voor verzending. U ontvangt een afgewerkt product dat volledig klaar is voor gebruik en waarvoor u geen tijd of moeite meer hoeft te besteden aan de groeifase.

  Volledig bruikbaar na een paar weken

  Integendeel: wanneer u uw graszoden ontvangt, legt u ze meteen en hoeft u alleen maar te wachten op de korte groeifase. Tijdens deze fase wortelt de grasmat met zijn nieuwe groeimedium. Je kunt trouwens controleren of deze fase voltooid is met de pluktest: Pak na ongeveer 10 dagen een handvol grassprieten en trek er voorzichtig aan. Als het grastapijt niet meer kan worden opgetild, is het gegroeid. Dit betekent dat je kant-en-klare gazons al na enkele weken volledig kunt gebruiken, belopen, bespelen en ook onderhouden. Dit is natuurlijk een enorm voordeel van graszoden, vooral als je je groene ruimte vaak gebruikt of snel weer nodig hebt.

  Tip: Om je graszoden sneller te laten groeien, kun je een paar voorbereidingen treffen met de grond. Graszoden: Bereid de grond voor – Lees hier meer!

  Koop graszoden, investeer in tijdsbesparing

  Natuurlijk moet je graszoden zien als een investering in een aanzienlijke tijdsbesparing ten opzichte van het zaaien van graszoden. Stel u voor dat twee buren hun gazons willen vergroenen. De ene zaait gazonzaden, de andere bestelt kant-en-klare gazons bij graszoden-online.nl. Terwijl de ene buur binnen twee weken een geweldige, frisgroene speelplaats heeft, moeten de kinderen aan de andere kant van het tuinhek maanden wachten.

  Daarom is het beter om iets meer te investeren in graszoden van hoge kwaliteit, zodat je snel weer een bruikbare groene plek hebt. Als u een openbaar park begroeit, een dierentuin verzorgt of een professioneel sportveld beheert, weet u dat er soms toch geen tijd is voor onbegroeide gazons. De bespaarde tijd loont dus in de ware zin van het woord!

  Geen zaaifouten meer

  Daarnaast is er nog een ander voordeel van graszoden: Wij, als professionals met vele jaren ervaring en meerdere groene vingers, hebben uw kant-en-klare gazon aangelegd. Hoewel er tijdens het zaaien tal van omstandigheden kunnen zijn die een consistente, gelijkmatige groei kunnen verhinderen, kunt u met onze kant-en-klare graszoden vertrouwen op topkwaliteit. U krijgt van ons gezonde, gelijkmatig en krachtig gegroeide gazons die er uniform en mooi uitzien op uw groenstrook. Er kunnen zoveel dingen misgaan bij het zaaien van gazons: Vogels eten de zaden op, de wind blaast ze weg, je geeft verkeerd water of mest of loopt gewoon te vroeg op het gazon. Sluit dit allemaal op voorhand uit door je veld te voorzien van een mooi, kant-en-klaar gerold gazon uit onze kweek.

  Voor iedereen de juiste graszoden

  We zijn er ook vrij zeker van dat we de juiste grasmat voor u hebben, en dat in twee betekenissen:

  – Het juiste grasmatformaat: In onze winkel bieden we verschillende graszodenformaten aan om te voldoen aan elke vereiste voor het juiste oppervlak. We bieden kleine, middelgrote en grote rollen graszoden aan die je ook gecombineerd kunt kopen om zelfs het laatste hoekje van je groenstrook perfect op te vullen. Voor reparaties in het gazon bieden we ook “bestrating” voor het gazon, namelijk blokzodenpanelen.

  – Het juiste type graszoden: Het tweede belangrijke aspect is natuurlijk het juiste type graszoden. Hier bieden we je drie basistypes graszoden aan, die elk een echte specialist zijn op hun gebied. Schaduwzoden, sportzoden en onze premiumzoden vormen een optimale selectie die vrijwel elke groene ruimte en haar speciale vereisten perfect afdekt.

  Terug naar winkel