Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Graszoden onderhoud

  Gras onderhoud is een heel breed vakgebied. Er is veel te doen. Onze graszodengids helpt je om je gazon de juiste verzorging op het juiste moment te geven. Met ons en onze vele tips en trucs voor gazononderhoud kun je je duim praktisch groener en groener zien groeien.

  In dit deel van onze gids vind je alles wat je moet weten over graszodenverzorging in één handig overzicht. Je krijgt hier goede, algemene tips over graszodenverzorging en als je geïnteresseerd bent, kun je ook dieper op het onderwerp ingaan. Je vindt hier links de relevante onderwerpen. Klik erop voor nog meer gedetailleerde informatie.

  Waarom moet je graszoden onderhouden?

  Laten we beginnen met een algemene, bijna triviale vraag: ‘Waarom moeten graszoden eigenlijk onderhouden worden?’ Het antwoord is eenvoudig en voor de hand liggend: graszoden zijn planten die in je tuin, park of rond je gebouw staan. Het is dus een levend wezen, net als bijvoorbeeld rozen, die altijd verzorgd worden. Graszoden moeten dus ook gekoesterd en verzorgd worden en wij leggen uit wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw graszoden de biotoop waarin ze leven verfraaien met steeds fris groen.

  Is graszodenonderhoud moeilijk?

  Dit is een vraag die vooral nieuwkomers op het gebied van graszodenverzorging zich stellen. Maar we kunnen u geruststellen: het is niet moeilijk om graszoden te onderhouden en het is ook niet moeilijk om dit goed en op het juiste moment te doen. Het enige wat je nodig hebt, is een zekere basisvoorraad grasaccessoires, de juiste data voor bepaalde onderhoudsmaatregelen en hier en daar wat tips over hoe je het goed kunt doen. Dit alles vindt u hier bij ons en op de bijbehorende subpagina’s van onze informatieve graszodengids.

  Hoe ziet een goed onderhouden gazon eruit?

  Laten we eerst eens kijken naar het uitgangspunt, of beter gezegd de toestand die we willen bereiken met graszodenonderhoud: Hoe ziet een goed onderhouden gazon er eigenlijk uit? Welke toestand moet u visueel creëren op uw grasmat zodat ze eruitziet zoals men zich over het algemeen een gezonde, goed onderhouden grasmat voorstelt? We geven u een paar tips:

  • Goed onderhouden grasmatten hebben een rijke, gelijkmatige groene kleur
  • De grasmat is zelfstandig en dicht
  • Een goed onderhouden grasmat is vrij van onkruid

  Topkwaliteit graszoden bestellen

  Dit is precies hoe je je gazontapijt zult ontvangen als je graszoden bij ons bestelt. Vergeet niet dat we meer dan twintig jaar ervaring hebben in het kweken en onderhouden van graszoden. Bij ons hebben de graszoden een geweldig onderkomen, worden ze op de juiste manier opgekweekt, groeien ze in de beste klimaatomstandigheden en worden ze dagelijks verzorgd. Dit betekent dat u van graszoden-online.nl een afgewerkte, volledig operationele grasmat ontvangt die in optimale gezondheid verkeert. Om dat zo te houden, moet je je grasmat goed onderhouden.

  Hoe je je graszoden optimaal kunt onderhouden

  Onze leidradenencyclopedie behandelt de verzorging van graszoden op verschillende plaatsen. Dat is goed, want alleen goed onderhouden graszoden zien er goed uit en gaan lang mee. Hieronder geven we de belangrijkste verzorgingsmaatregelen voor graszoden weer. Als u meer gedetailleerde informatie wilt, klikt u op de links om naar de desbetreffende secties van de gids te gaan.

  Graszoden maaien – Het maaien van het gazon is een verzorging die eigenlijk iedereen aan zijn gazon geeft. Natuurlijk is het gazon op een gegeven moment gewoon te hoog. Dit is een onderhoudsmaatregel die voor de hand ligt om zowel visuele als praktische redenen. Maar het maaien van het gazon is niet alleen dat. Met het juiste gebruik van de grasmaaier kun je een dichtere bladgroei, een krachtigere groei en een beter uiterlijk bereiken.

  Meer over dit onderwerp? Deze kant op: graszoden op de juiste manier maaien

  Graszoden bemesten – Bemesting is, in tegenstelling tot de grasmaaier, een stuk gereedschap voor gazononderhoud dat lang niet elke tuineigenaar zo vaak uit het tuinhuisje haalt. De reden hiervoor is dat veel mensen niet weten hoe goed een geschikte bemesting op het juiste moment kan zijn voor de grasmat. Bemesting bevordert de groei van het gazon en geeft het gazon een gezonde groene gloed. Tegelijkertijd zorgt de juiste bemesting voor een sterke groei, een grotere scheerkracht en een grasmat die langer meegaat.

  Meer over dit onderwerp? Deze kant op: graszoden op de juiste manier bemesten

  Verticuteren van graszoden – Nog zeldzamer in het algemeen – vooral bij particuliere gazoneigenaars – wordt de verticuteermachine ingeschakeld voor gebruik op het afgewerkte gazon. Ook hier is de reden vaak dat het doel van het verticuteren helemaal niet duidelijk is. De positieve effecten voor de grasmat zijn echter zeer wenselijk, omdat verticuteren gazonziekten kan voorkomen en het gazon kan ontdoen van lastig mos en gazonvilt.

  Meer over dit onderwerp? Deze kant op: graszoden op de juiste manier verticuteren

  Goed water geven – Nu terug naar iets dat echt elke gazoneigenaar regelmatig doet. Water is leven, en gras is natuurlijk niet anders. Het heeft regelmatig water nodig om niet te sterven van de dorst of om ziek te worden. Een voor de hand liggend verband, maar je moet het ook in de juiste hoeveelheid en op het juiste moment water geven. Hoe je dat doet, vind je hier:

  Meer over dit onderwerp? Deze kant op: Graszodenop de juiste manier besproeien

  Graszoden herstellen – Als je kale plekken, gaten en soortgelijke tekenen van gebreken in je gazon ziet, is het tijd om het te herstellen. Uw gazon heeft dit soort onderhoud om de een of andere reden nodig. Nu is het tijd om vers gazonzaad of zelfs zodenformaten te gebruiken om het gazon weer dicht te maken, zodat het er weer gezond, goed onderhouden en uniform uitziet. U kunt bij ons ook te weten komen hoe u dit moet doen en hoe u dergelijke gebreksverschijnselen misschien kunt voorkomen!

  Meer over dit onderwerp? Deze kant op: opgerolde graszoden herstellen

  Gazononderhoud volgens seizoenen – Zoals we al zeiden, is het belangrijk om de juiste onderhoudsmaatregel op het juiste moment uit te voeren. Bemesten gebeurt bijvoorbeeld vooral in de lente en de herfst. Water geven daarentegen gebeurt gedurende vele maanden – maar op welk moment is dat het beste? Dit zijn geen tips en trucs uit het dagelijks leven van de tuinier, maar echt belangrijke factoren voor de grasmat, waarvan de gezondheid gedeeltelijk kan afhangen. Een goede verzorging van het gazon betekent alles goed doen, op het juiste moment en met de juiste maatregel. Dan is de grasmat het hele jaar door in orde.

  Meer over dit onderwerp? Deze kant op: Graszodenkalender, deel 1 & De optimale gazonverzorging voor het voorjaar

  Terug naar winkel