Whatsapp 06-53190227Verzoek om teruggebeld te worden

  Opgerolde graszoden

  De afmetingen van het gras zijn van centraal belang bij het leggen van graszoden. Deze afmetingen zijn namelijk doorslaggevend voor de vraag of en hoe goed een grasmat kan worden aangepast aan het toekomstige groene gebied waarop het wordt gelegd. Niet alle kant-en-klare gazons worden in hetzelfde formaat gelegd, en ze worden ook niet allemaal op dezelfde manier geoogst in onze graszodenkwekerij. Er zijn bijvoorbeeld opgerolde graszoden van verschillende lengtes die worden gepeld en opgerold, en vervolgens ter plaatse, bij jouw gazon, opnieuw worden uitgerold. Andere graszoden worden in kleine formaten gepeld, in de vorm van grasmatten, en worden ook in die vorm verzonden. Onze gids legt uit welke graszodenformaten beschikbaar zijn en waar de verschillen tussen hen kunnen liggen.

  We introduceren: de graszodenformaten

  Laten we meteen overgaan tot de presentatie van de verschillende graszodenformaten, die overigens niet allemaal opgerold zijn, zoals je zult zien.

  Naast het type grasmat is de grootte van de grasmat een belangrijke factor bij het bepalen van jouw bestelling. Je wilt immers niet alleen het juiste type graszoden leggen voor jouw behoeften, maar ook de juiste graszoden voor jouw groene ruimte. Het formaat van de rolzoden is ook bepalend voor de techniek die wordt gebruikt bij het leggen van de rolzoden. Lees zelf maar:

  Graszoden met kleine rolletjes:

  We beginnen meteen met een van onze bestsellers, de kleine rol. Deze wordt zeer vaak besteld. De kleine rol heeft een lengte van 2,45 m en een breedte van 41 cm. Wanneer de rol geoogst en gepeld is, heeft de kleine rol graszoden een dikte van ongeveer 15 tot 18 mm en weegt hij ongeveer 15-20 kg.

  Om ze klaar te maken voor verzending, stapelen we de kleine rollen op industriële platen, waarbij ongeveer 60 m² per plaat worden samengepakt.

  De kleine rol graszoden wordt met de hand gelegd en is door zijn kleine formaat bijzonder geschikt voor volkstuinen, privé-speeltuinen of zelfs speelterreinen in kleuterscholen met een oppervlakte tot 1.000 vierkante meter. Als je deze graszoden op hellingen of taluds legt, kun je extra taludnagels gebruiken om uitglijden te voorkomen.

  Middelgrote rol graszoden:

  Na de kleine rol komen we bij de middelgrote rol graszoden. Deze is ongeveer 60 cm breed en kan worden afgerold tot een lengte van 30 meter. De dikte van de opgerolde grasmat is ongeveer 1,5 cm en het gewicht van de middelgrote rol kan oplopen tot 350 kg, afhankelijk van de vochtigheid. De middelgrote rol is geschikt voor grote tuinen, sportvelden, parken en groenzones vanaf 1.000 m².

  In tegenstelling tot de kleine rol wordt de middelgrote rol niet met de hand op het gazon gelegd, maar met behulp van een speciaal ontworpen legmachine.

  Grote rol graszoden:

  Het is de grootste van allemaal, de grote rol. Grote rollen zijn vooral populair in de professionele sportsector. Ze kunnen na installatie snel opnieuw worden gebruikt, wat erg handig is gezien de vaak strakke schema’s in de professionele sport.

  De grote rol graszoden is tot 1,20 meter breed en 15 meter lang. Hij kan tussen 1,5 en 4 cm dik zijn en kan daardoor tot een ton wegen (per rol). Vanwege het grote gewicht moet de grote rol graszoden voorzichtig worden vervoerd om beschadiging te voorkomen.

  Speciale blokzoden:

  Als je echter kleinere delen van het gazon wilt vernieuwen en misschien “alleen” iets wilt bijwerken, dan kunnen we ook blokzoden van klein formaat aanbevelen. Deze zijn ideaal als je slechts enkele delen van de grasmat wilt vervangen in plaats van het hele gebied. Een goed voorbeeld hiervan zijn de ruimtes van vijf meter van een voetbalveld. Blokzoden worden niet opgerold, maar geleverd in de vorm van vierkanten. Ze hebben afmetingen van 45×45 cm en een dikte van ongeveer 40 mm. Elk blokzodenpaneel weegt uiteindelijk ongeveer 15 kg. De panelen worden op industriële planken gestapeld tot een totale oppervlakte van 10 vierkante meter.

  Formaten en soorten graszoden – een ideale combinatie?

  Bij graszoden-online.nl kun je drie verschillende soorten graszoden online kopen: sportzoden, premium graszoden en schaduwzoden. Ze voldoen aan de eisen van al onze klanten en voorzien optimaal in hun respectieve behoefte aan de juiste graszoden. De nadruk ligt echter niet alleen op de eigenschappen van de gazontypes en hun samenstelling uit verschillende soorten gazonzaad, maar ook op de grootte van de graszoden met betrekking tot het gazonoppervlak en het beoogde gebruik.

  Hier ligt het belang van graszodenformaten

  Daarom laten we je graag zien welke verschillende graszodenformaten verkrijgbaar zijn. Bij het kiezen van een graszodenformaat is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe groot het oppervlak is dat je wilt beplanten. Hoe groter het oppervlak, hoe groter het formaat van de graszoden die je bestelt bij graszoden-online.nl. Voor een privé-speeltuin heb je natuurlijk kleinere formaten nodig dan voor een openbaar park of sportveld.

  Dit laatste is ook een goed voorbeeld dat de typische aard van rolzoden laat zien, ze worden opgerold bij de oogst en worden uitgerold bij het leggen. Deze methode wordt ook gebruikt voor de meeste opgerolde grasmatformaten om ze voorzichtig voor te bereiden voor verzending en om ruimte te besparen. Vooral de grote formaten hebben een goede reden voor hun naam.

  Welk graszodenformaat je ook kiest, bij graszoden-online.nl vind je een breed scala aan opties die voldoen aan jouw specifieke behoeften. Of je nu een kleine tuin, een sportveld of een schaduwrijk gebied wilt beplanten, er is een geschikt graszodenformaat beschikbaar.

  Terug naar winkel